Top 10 Legjobb Gamer Egér 2018-ban | Árak és Tesztek

A Top 10 Gamer Egér 2018-ban

a legjobb gamer egerek 2018 ban

Tudom mire gondolsz. Most költöttél el egy kisebb vagyont egy gamer pc-re vagy egy erős gamer laptopra, és nem igazán szeretnél költekezni. De gondolj csak bele, hogyan nézne ki a vörösen izzó, RGB ledes géped mellett egy 1000ft-os irodai egér? Hát, nem a legjobban.

De van egy jó hírünk! Nem kell, hogy a hónap végén zsíros kenyéren és vízen élj ahhoz, hogy egy jó gamer egered legyen! Vannak már a piacon olcsó gamer egerek is, amik bár nem nyújtanak akkora élményt, mint a drágább vetélytársaik, de az átlag felhasználóknak tökéletesen megteszik!

Ahhoz, hogy tökéletes játékélményed legyen, ahhoz az szükséges, hogy a PC-d, Laptopod összes összetevője egyaránt minőségi legyen. Hiszen hiába van 200 FPS-ed, ha az egered miatt nem tudsz célozni, vagy nem tudsz érzékenységet állítani.

Amikor gamer egeret keresel, oda kell figyelned, hogy melyik egér mit nyújt. Mint minden másnál, a gamer egereknél sem érdemes úgy vásárolnunk, hogy felmegyünk egy webshopba és a legdrágábbat megvesszük. Érdemes eldönteni, hogy mire van szükségünk, mekkora DPI-re képes az egér, állítható-e, ha esetleg MMO-val játszunk, akkor a gombok száma is fontos lehet.

Hogy megkíméljünk téged a keresés miatti fejfájástól összegyűjtöttük a legjobb gamer egereket, amelyek közül mindet leteszteltük, megvizsgáltuk és létrehoztunk egy top 10-es listát, amit lentebb láthatsz.

Gamer Egér Toplista

EgérDPISzenzorGombok (db)ÁR
SteelSeries Rival 60012,000TrueMove 37
SteelSeries Sensei 31012,000TrueMove 38
Corsair Dark Core RGB SE16,000PMW33679
Logitech G90312,000PMW336613
Roccat Kone Aimo12,000PixArt 336110
Cooler Master MasterMouse MM52012,000PixArt 33606
Razer Naga Trinity16,0005G optical szenzor 2,7,12 (Oldal paneltől függően)
HyperX Pulsefire Surge16,000Pixart 33896
Corsair Glaive RGB16,000Pixart 33676
Asus Strix Claw5000PMW3310DH-AWQT6

Gamer Egér Tesztek És Vélemények

1.SteelSeries Rival 600 – A SteelSeries üdvöskéje

steel series rival 600 teszt es velemeny

 • DPI: 12,000
 • Gombok Száma: 7
 • Szenzor: TrueMove 3

Úgy tűnik, hogy a SteelSeries a reneszánszát éli 2018-ban és erre nem is lehetne jobb bizonyíték, mint az új gamer egerük, a Rival 600. Az egér súlyozása állítható, tehát ha esetleg zavar, hogy túl könnyű, vagy túl nehéz az egerünk, akkor ezt a problémát könnyűszerrel orvosolhatjuk.

Az egér a tökéletes mennyiségű gombbal rendelkezik, ami szám szerint hét, ezek közül mindegyik programozható.

Ez a gamer egér egyszerűen lenyügözen néz ki, az RGB spectrum világításnak köszönhetően, ha csak azért akarsz venni egy gamer egeret, mert jól néz ki, akkor már megéri.

De a szépség nem minden, a Rival 600 sokkal jobban teljesít minden téren mint az azonos árkategóriában lévő társai.

Az egérben egy TrueMove 3 – 12,000 DPIs szenzor kapott helyet, aminek köszönhetően iszonyat pontos. Sőt, emellé még bepréseltek egy második szenzort is, aminek az a célja, hogy megállítsa a kurzor elmozgását, amikor felemeled az egeret az asztalról vagy egérpadról.

Az egér kinézetre azt mondanánk, hogy a kigyúrt testvére a Rival 310-nek. Kicsit nagyobb mint a Steelseries legtöbb belépő kategóris egere, de koránt sem annyira, hogy kényelmetlen legyen fogni.

Az egér két oldala gumival van beborítva, amitől a fogása biztossá és egyben kényelmessé válik. Ha már az oldalaknál tartunk, a Rival 600 két oldala levehető, és nem is akármiért, hiszen ezekben helyzkedik el az állítható súly rendszer. Az egérhez kapott 8, egyenként 4g-os súly segítségével akár 128g-ig tudjuk emelni a csodagyerek súlyát!

Mindent összevetve a Rival 600 egy nagyon jó gamer egér ami szinte az összes konkurensét megveri, köszönhetően a 2 szenzoros rendszerének. Az egyetlen hiba amit kiemelhetnék, az az, hogy az egér kábele nem rendelkezik semmilyen borítással, sima gumi, ezért néha oda tud ragadni az asztalhoz.

Előnyök
– Állítható súlyozás
– 2 szenzoros rendszer + mélység érzékelő
Hátrányok

– Sima gumi kábel
– Kicsit drága

2. SteelSeries Sensei 310 – A Legjobb gamer egér

steel series sensei 310 teszt es velemeny

 • DPI: 12,000
 • Gombok Száma: 8
 • Szenzor: TrueMove 3

A Sensei 310-nek nincsen párja a gamer világban, az egyszer biztos. Mind az árat, mind a teljesítményt tekintve egy kiváló gamer egérről beszélünk. De nem is csoda, hiszen a SteelSeries Sensei egrek mindig is a legjobbak közé tartoztak. Időközben saját processzort kaptak, lett vezetéknélküli változatuk is.

Az egér nem csak egy pofás külsőt kapott, de ugyanaz az iszonyatosan pontos TrueMove 3 szenzor található benne, mint a Rival 600-ban. Ebben az árkategóriában ennél profibb gamer egeret keresve sem találhatunk.

Az egér egy nagyon modern, matt dizájnt kapott a jobb tapadás érdekében, emellett pedig megőrizte a felmenőniél már megszokott 8 gombos elrendezést.

A két oldalán gumi helyett szilikon található, ami egy még magabiztosabb fogást eredményez a gamerek számára.

Minden részlete a helyén van és nagyon kényelmes, teljesen mindegy, hogy palm vagy claw fogásban használod.

Az egér szíve a már említett TrueMove 3 szenzor, ami 12000 DPI-re képes. Plusz és nagyon hasznos funkcióként még egy kézremegést mérséklő rendszert is beletuszkolt az egérbe a Steelseries, aminek köszönhetően simán kitudod osztani a headshotokat az Overwatchban Hanzoval, vagy Widowmakerrel, még akkor is, ha nagyon durván izgulsz és remeg a kezed.

Általában ilyen helyzetekben úgy szokott ugrálni a célkeresztünk mint egy bekokózott mókus, de ennél az egérnél nem tapasztaltunk ilyesmit, a fentebb említett rendszernek köszönhetően.

Az egyetlen hátránya az egérnek az, hogy a szenzort semmiféle módon nem lehet kalibálni.

Előnyök
– Állítható súlyozás
– 2 szenzoros rendszer + mélység érzékelő
Hátrányok

– Sima gumi kábel
– Kicsit drága

3. Corsair Dark Core RGB SE – Vezetéknélküli gamer egér

corsair dark core rgb se teszt es velemeny

 • DPI: 16,000
 • Gombok Száma: 9
 • Szenzor: PMW3367

Valljuk be, ha meghalljuk azt a három szót, hogy vezetéknélküli gamer egér, akkor nem éppen a pontosság, gyorsaság és jó teljesítmény jut eszünkbe. De semmi baj, mert a Corsair a Dark Core RGB SE egerével ezen akart változtatni és sikerült is.

Az egér 1 milliszekundumos válaszidőidejével és 16.000 DPI-jével mutatja meg azt, hogy milyennek is kéne lennie egy vezetéknélküli gamer egérnek 2018-ban – tehát olyan teljesítményt kell nyújtania, amellyel szembeszállhat a vezetékes egerekkel.

Az egér egyébként támogatja a QI Vezetnék nélküli töltést, tehát ha van otthon egy Corsair MM1000 QI egérpadod, akkor sak ráteszed és tölti is, miközben te alszol, vagy csak simán nem vagy gépnél.

A méreteket nézve a Dark Core RGB SE jelentősen nagyobb, mint amiket a Corsair egereinél tapasztalhatunk. Sokkal hoszabb mint a Corsair akármelyik egere, ami ha Claw fogást használsz, zavaró lehet.

A Dark Core RGB SE dizájnja koránt sem unalmas. Ha csak a felső részét nézzük, találhatunk két gombot, egy profil váltó gombot illetve a két DPI állító gombot.  Ahhoz képest, hogy mennyire nem unalmas az egér, a Corsairnek sikerült, úgy összeraknia, hogy ne legyen túl zsufolt, tehát nincs olyan, hogy véletlen mellényomsz.

Ha kisebb tenyérrel rendelkezel, akkor érdemes másik vezeték nélküli gamer egér után nézed, mert sajnos a méretei miatt, nem biztos, hogy a fogása kényelmes lenne számodra.

Tök király, hogy rendelkezik vezeték nélküli töltéssel az egér, de fabatkát sem ér az egész, ha nemtudod vele szétzúzni vele az ellent. Szerencsére a Corsair Dark Core RGB SE képes erre. Mármint természetesen csak virtuálisan. Ne csapkodj meg vele senkit.

A 16.000 DPIs érzékenységét egy 2.4GHz es, 1 MS válaszidővel rendelkező vezeték nélküli kapcsolaton tuszkolja át, ennek köszönhetően olyan gyors, mint egy vezetékes egér. A teszt közben nem érzékeltünk semmi különbséget egy vezetékes egérhez képest, persze mi nem vagyunk 1Gk.

Ha már vezeték nélküli gamer egérről van szó, akkor mindenképpen szó kell, hogy essen az akkumulátoridőről. A Corsair 24 óra folyamatos akkumulátor időt igért nekünk és ezt be is tartja . A wireless gamer egér majdnem egy teljes hétig bírta töltés nélkül, ami nagyon jó teljesítmény.

Nyugodt szívvel jelentjük ki azt, hogy a Corsairnek sikerült az egyik legjobb vezeték nélküli gamer egeret létrehoznia. Ha a büdzsé engedi, és mellécsapjuk az MM1000QI egérpadot, amivel vezeték nélkül is tudjuk tölteni, akkor egy nagyon ütős kombót kapunk.

Előnyök
– Qi vezetéknélküli töltés
– Jó akkumulátoridő
Hátrányok

– Töltés közben nem használható

4. Logitech G903 – Az újradolgozott G900

logitech g903 teszt es velemeny

 • DPI: 12,000
 • Gombok Száma: 13
 • Szenzor: PMW3366

Sajnos a vezeték nélküli Logitech egerek nem az alacsony válaszidejükről híresek, de szerencsére úgy látszik, hogy a múltévi G900 és az új nagytestvére, a G903 megcáfolják ezt az állítást.

Ennek a wireless gamer egérnek, van egy nagyon jó tulajdonsága, mégpedig az, hogy a Logitech PowerPlay egérpaddal kombinálva soha sem kell megálnod tölteni az egeret, mivel az egérpad folyamatosan, megszakítás nélkül képes tölteni azt, ami hihetetlenül jó!

Ennek sajnos egy hátulütője van, hogy meg kell venned azt. És nem olcsó.

Bár az ára olyan a két eszköznek összesen, hogy azonnal elsírod magad, mi akkor is azt mondjuk, hogy egy olyan triviális gondot old meg, ami minden forintot megér.

A G903 egy teljesen fekete dizájnt kapott, a G900 on megszokott szürke helyett. Az egéren található egy korong alakú  bemélyedés is, amiben egy 10G os plusz súlyt helyezhetünk el ha kedvünk tartja, vagy a “PowerCore” modult csatolhatjuk az egérhez.

Az egérnek nagyon kényelmes a kialakítása és bár nincs rajta sehol gumi bevonat, így sem csúszott ki soha a kezünkből.

A hozzácsatolható PowerCore modullal akár játék közben is tudjuk tölteni az egeret. A PowerPlay egérpad egy folyamatos, elektromágneses mezőt hoz létre, amit az egér a PowerCore modullal képes hasznosítani.

Ez a modul körülbelül 12-14 óra alatt képes felölteni az akkumulátort, ami 24 óra folyamatos használatot biztosít.

A G903 PMW3366 szenzorja 12000 DPI-re képes, és nem észleltünk semmiféle válaszidő gondot tesztelés közben a vezetéknélküliség miatt.

A Logitech G903 elég drágának számít, főleg akkor ha megveszed mellé a PowerPlay egérpadot is, viszont ha a legjobb vezeték nélküli egér-egérpad kombóra pályázol, akkor megtaláltad.

Előnyök
– Masszív
– Pontos és megbízható
-PowerPlay (Akár használat közbeni töltés is)
Hátrányok

– Nagyon drága

5. Roccat Kone Aimo – Az oroszlánkirály

roccat -kone aimo teszt es veleeny

 • DPI: 12,000
 • Gombok Száma: 10
 • Szenzor: PixArt 3361

Első ránézésre azt mondhatnánk, hogy a Roccat Kone Aimo, egy kényelmetlen, csak profiknak való gamer egér, azonban ez koránt sem igaz. Még amellett, hogy az egérnek egy eléggé különleges dizájnja van, úgy is kényelmes.

Az egér elég nagy, szinte kitölti az ember kezét. Mint ahogy már megszokhattuk a Roccattól, ennek az egérnek is csodálatos RGB LED világítás van.

Kona Aimonak 10 programozható gombja van, illetve ami nagyon fontos, hogy a görgő nem csak előre és hátra mozog, hanem jobbra és balra is, ezáltal ez is programozhatóv válik. A rágcsálóhóz érkező Roccat Swarm programmal tudjuk ezeket a gombokat programozni, illetve a LEDek színét állítani.

Az Aimoban egy PixArt 3361 optikai szenzor kapott helyet, ami 12000 DPI-re képes. Ezt szintén a programban tudjuk állítani, különböző profilokhoz, különböző értékeket tudunk csatolni.

Bár ennek a gamer egérnek a kinézete megtévesztő lehet, azt kell, hogy mondjuk, hogy a Roccat Kone Aimo egy nagyon kényelmes, jól elrendezett gombokkal megáldott gamer egér.

Előnyök
– Ergonomikusan elrendezett gombok
– Személyreszabható funkciók
– LED fények
Hátrányok

– Elavult előre leprogramozott makrók találhatóak benne

6. Cooler Master MasterMouse MM520 – Olcsó Gamer egér

cooler master maastermouse mm520 teszt es velemeny

 • DPI: 12,000
 • Gombok Száma: 6
 • Szenzor: PixArt 3360

Ha egy nagyon jó gamer egeret keresel, de nem szeretnéd a vesédet is odaadni egyért, akkor a Cooler Master MasterMouse MM520 egy tökéletes választás lehet számodra. Lehet, hogy nem nyerne meg egy szépségversenyt sem, de a benne található Omron switchek és a viszonylag érzékeny szenzor, ami 1200 DPI-re képes kiengesztelnek ezért a tényért, főlleg ha claw fogásban szereted használni az egeret.

Az MM520 felépítése kicsit más, mint egy átlagos egérnek, a kitüremkedő jobb oldali támasz miatt, ahol vagy kisujjunk, vagy a gyűrűsujjunk pihenhet meg.

A bal oldalon van egy előre és vissza gomb, a hüvelykujjunk pedig tökéletesen felfekszik az egérre.

A Cooler Master MM520 egy matt fekete külsőt kapott, és a műanyag elég masszív tartást ad az egérnek.

Bár maga a felépítése az egérnek nem a legjobb, az elég jó szenzor és az Omron kapcsolók (amelyek 20 millió kattintást bírnak) kárpótolnak minket.

Előnyök
– Minőségi kapcsolók
– Megfizethető ár
– LED fények
Hátrányok

– Nem a legjobb az egér burkolatának a minősége

7. Razer Naga Trinity – A sokoldalú

razer naga trinity teszt es velemeny

 • DPI: 16,000
 • Gombok Száma: 2,7,12 (Oldal paneltől függően)
 • Szenzor: 5G optical szenzor (3389 Optical)

Ha olyan gamernek tartod magad, aki sokfajta játékkal szeret játszani, akkor bizonyára tudod, milyen nehéz olyan gamer perifériát vásárolni, ami minden játékhoz megfelel. Szerencsére, ha játékra szánt egérről van szó, akkor a Razer Naga Trinity megoldja az összes ilyen gondodat.

Bár a Naga vonalat a Razer igazából az MMO játékosoknak tervezte, a Trinityvel mégis úgy gondolták, hogy egy másik célközönséget céloznak meg. A 3 db cserélhető oldalpanelnek köszönhetően, ami az egérhez jár, akármilyen játékhoz hozzá tudod igazítani a Trinityt.

Az egérnek nagyon szép RGB Razer Chroma világítása van és az 5G szenzor által adott 16.000 DPI-nek köszönhetően iszonyatosan pontos.

Sajnos az egér hátránya, hogy rendesen megkérik az árát, ami sajnos nem mindenkinek fér bele.

Előnyök
– Személyre szabható
– Kényelmes
– Könnyű használni
Hátrányok

– Eléggé megkérik az árát

8. HyperX Pulsefire Surge – A fényben járó

hyperx pulsefire surge teszt es velemeny

 • DPI: 16,000
 • Gombok Száma: 6
 • Szenzor: Pixart 3389

Ha 2018 legjobb gamer egereit kutakodsz, akkor szinte biztos, hogy már szembe jött veled a HyperX Pulsefire Surge.

Bár a HyperX nem éppen a gamer perifériákról híres, hanem inkább az általuk gyártott RAM-okról, de ez ne keltsen benned semmiféle pánikot, mivel egy egészen jól sikerült hardverről beszélünk.

Nem sokszor van az, hogy egy középkategóriás egér jól teljesít, viszont ezzel az a helyzet.

Ő is a már fentebb említett nagyon megbízható Omron kapcsolókat kapta, amelyek akár 50 millió kattintást is kibírnak.

Az egéren egy nagyon pofás RGB csík fut végig és nagyon kényelmes, akár kemény gamelésről, akár sima irodai használatról van szó.

A Pixart 3389 szenzor által nyújtott 16,000 DPI biztosítja a pontos célzást.

Egy kicsit könnyűnek találtuk, egy állítható súlyrendszer elfér volna benne.

Előnyök
– Gyönyörű RGB világítás
– Omron kapcsolók
Hátrányok

– Kicsit túl könnyű

9. Corsair Glaive RGB – A fényben járó

corsaire glaive rgb teszt es velemeny

 • DPI: 16,000
 • Gombok Száma: 6
 • Szenzor: Pixart 3367

Ha ránézel az egérre, illetve az árára, akkor már szinte azonnal észrevehető, hogy arra lett tervezve, hogy a Razer DeathAdder Elite rágcsálójával versenyezzen.

Bár elmondhatjuk, hogy a Corsair egy elég híres márka, ha alkatrészekről vagy perifériákról van szó, mint pédául RAM, Gépház, Táp azért mégis egy kicsit félve álltunk hozzá a Glaive-hez, hiszen ezen a téren a cégnek még nincs nagy tapasztalata.

Szerencsére elmondhatjuk, hogy az egér egészen jól sikerült és észrevehetően arra lett tervezve, hogy egy kényelmes élményt adjon a játékosnak.

A cserélhető oldalsó panelnek köszönhetően tényleg nagyon kényelmes és hozzá kell tennünk, erre nem minden egér képes.

A Corsair Glaive egy igazi FPS vagy MOBA-hoz való gamer egér, és a 16.000 DPI-s szenzornak, illetve az Omron kapcsolóknak köszönhetően nagyon gyorsan reagál a mozgásra illetve kattintásra is.

Az egyetlen hátránya az egérnek, hogy a majdnem teljesen műanyagból van, ami egy kicsit recsegő hangot ad neki, ha erősebben megmarkoljuk.

Előnyök
– Kényelmes
– Cserélhető oldalsó markolat rész
Hátrányok

– Majdnem teljesen műanyag

10. Asus Strix Claw – A kifizethető gamer egér

asus strix claw teszt es velemeny

 • DPI: 5000
 • Gombok Száma: 6
 • Szenzor: PMW3310DH-AWQT

Az Asus, a Strix szériával egy nagyon megengedhető, ám mégis professzionális vonalat hozott létre, legyen szó mechanikus billentyűzetről, fülhallgatóról vagy grafikus kártyáról.

Az egér tokja teljesen műanyagból van,  a gombok pedig kényelmesen helyezkednek el az egér oldalán.

A funkcionalitása vetekszik a kényelmességgével. Ha claw gripben fogod az egered, akkor számodra tökéletes lesz.

Az egérben található szenzor, ami 5000 DPI-re képes, ugyanaz mint ami a SteelSeries Rival-ban találunk. Ez a szenzor híres arról, hogy milyen pontos és gyors.

Ahhoz, hogy személyre szabjuk a gombokat, vagy a DPI állítást, egy szoftvert kell letöltenünk.

Azt kell, hogy mondjuk, hogy az Asus Strix Claw egy igazi FPS egér, ami nagyon kényelmes, főlleg ha claw gripet használsz.

Előnyök
– Jó felépítés
– Jó szenzor
Hátrányok

– A görgő elhelyekedése egy picit furcsa