A legjobb vírusírtó 2018-ban | Fizetős és Ingyenes

Nagyon sok Windows felhasználó hiszi azt, hogy nem kell használnia vírusirtót, sőt sok Mac és Android user nem is használ ilyen fajta szoftvert! Mivel a Windows elterjedtebb operációs rendszer, ezért nagyobb célpont a hívatlan vendégek számára, de emellett a Mac vagy OS X is ugyanolyan sebezhető és védelemre szorul.

Mivel már a legtöbb vírusirtó ingyenes verziójában nincsenek benne lényeges funkciók, ezért úgy gondoljuk, hogy mindenképpen érdemes fizetni egy jó vírusirtó programért. Szerencsére egyik vírusirtó miatt sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, sőt például a legtöbb Androidos vírusirtóból van ingyenes változat is, ami egy forintba sem kerül, persze ilyenkor pár lényeges funkció nem lesz elérhető.

Hogyan válassz vírusírtó szoftvert?

A legtöbb cég, amely vírusirtót forgalmaz általában több, 3-4 csomagba sorozza be a szoftvereit. Ez azt jelenti, hogy a legkisebb, alap vagy ingyenes csomagban csak az alapvető funkciók működnek, míg a legfelső, prémium csomagban olyan szolgáltatásokat kaphatunk mint a cloud backup vagy a szülői felügyelet. Mivel szinte az összes Windowsos vírusirtó azonos elven és hasonló motorral működik, ezért általában a LEGOLCSÓBB vagy INGYENES csomagú vírusirtó is ugyanolyan hatékonysággal találja meg a vírusokat, mint a legdrágább.

Nem mindenkinek szükséges a prémium vírusirtót, vagy egyáltalán fizetős vírusirtót választania. Ha nincs szükséged cloud vészmentésre, vagy a prémium funkciókra akkor az ingyenes verzió is épp ugyanúgy megteszi.

A legjobb ingyenes vírusirtó 2018-ban

Az ingyenes vírusirtók általában csak a legalapabb védelmet nyújtják. A frissítéseket a legtöbbször magunknak kell elvégeznünk (általában csak pár kattintás), és sokszor ezekben a verziókban nincsen email csatolmányok elleni védelem, vagy weboldal védelem. Sajnos, ha az ingyenes vírusirtót választjuk akkor el kell viselnünk, hogy néha felugró ablakokat fog mutatni nekünk, amiben a saját csomagjaikat hirdetik, de ezek általában pár másodperc múlva el is tűnnek.

Vannak nagyon jó ingyenes antivírusok, de könyörögve kérünk téged, hogy ne bízd a számítógéped védelmét a Windows által alapból feltelepített Windows Defenderre. Igaz, hogy folyamatosan fejlesztik, de még mindig nem elég jó, hogy megállítson akármilyen kártevőt a számítógépünkön.

avast free vírusírtó

Az Avast és az AVG összeálltak, hogy egyesítsék két külön malware érzékelő motorjukat, és a a végeredmény jobb lett mint amire számítottunk. Az Avast Free Antivirus megtartotta a felhasználóbarát felületét, minimális gépigényét, ezáltal tökéletes ingyenes vírusirtó lett. Sőt, jobb mint némelyik konkurens fizetős szoftvere.

A legjobb fizetős vírusirtó

Általában a fizetős vírusirtók többet nyújtanak mint egy egyszerű szoftver. Ha előfizetünk, vagy licencet vásárolunk egy adott cégtől akkor általában egy szoftver csomagot kapunk a pénzünkért, ami valljuk be sokkal jobb, mintha egy sima vírusírtóval kiszurnák a szemünket.

Olyan plusszokat kaphatunk a vírusirtó mellé mint a fájl titkosítás, biztonságos online tárhely, hirdetés blokkoló és jelszó kezelő. Ezek mind mind olyan programok amik a saját adataink és számítógépünk biztonságát javítják. Nagyon népszerű mostanában az is, hogy ha megvásárlunk egy adott csomagot, akkor megkapjuk a program Androidos/iOS verzióját is.

kaspersky total security

A Kaspersky Total Securityben minden megvan amire egy felhasználónak szüksége lehet, sőt! Ezért választottuk ezt a legjobb fizetős vírusirtónak, mivel nem produkál fals jelzéseket, nem érzékel olyan fájlokat veszélyesnek, amelyek igazából nem is lennének veszélyesek. Emellett még nagyon tetszett nekünk a tény, hogy a szoftverhez jár biztonságos böngésző is, amit az online vásárláshoz, bankba való belépéshez tudunk használni és nem ment el semmilyen adatot. Van benne még adatmegsemmisítő és back-up funkció is!

A legjobb vírusirtó Androidra

Minden android eszközön, teljesen mindegy, hogy telefonról, tv stickről vagy tabletről beszélünk kell, hogy legyen antivirus program. Általában ez nem egy hagyományos vírusirtó program szokott lenni, hanem egy olyan app, amiben lopás gátló és táv-bemérő funkció is van.

Bár ebből is rendelkeznek fizetős verziók, mi úgy gondoljuk, hogy az ingyenes androidos vírusirtók is teljesen tökéletesek az átlagfelhasználók számára.

virusirtó androdira

Szerintünk a Bitdefender Mobile Security app a legjobb vírusirtó mobilra, mivel tökéletesen véd a kártevők ellen, nem fogyaszt sok erőforrást, viszont a víruskeresést nekünk kell elindítani, a programban nincsen ütemezési lehetőség.

Reméljük a cikkünkkel tudtunk segíteni abban, hogy a legjobb virusírtót válaszd! Ne feledd, legyen akár drága gamer laptop, vagy mobil telefon, minden eszköznek szüksége van vírusvédelemre!